Pink Floyd a szemüvegben
2018-04-02
Crimson király és udvartartása Budapesten
2018-04-02

Ringo Starr lovagias ügye

A Liverpoolból származó, de Los Angelesben élő 77 esztendős Sir Ringo Starr a brit zenei életben kifejtett tevékenységéért került fel az uralkodó által újév alkalmából magas elismerésben részesítettek listájára.

 

Március 20-án lovaggá ütötték Ringo Starrt, vagyis valódi nevén Richard Starkey-t a brit zenei életben kifejtett tevékenységéért. A Beatles egykori dobosát, William Herceg avatta lovaggá a Buckingham-palotában megrendezett keddi ceremónián.

A Liverpoolból származó, de Los Angelesben élő 77 esztendős Sir Ringo Starr a brit zenei életben kifejtett tevékenységéért került fel az uralkodó által újév alkalmából magas elismerésben részesítettek listájára, amelyet még tavaly decemberben hoztak nyilvánosságra.

 

Az viszont téves, hogy a Beatles tagjait már a 60-as években már lovaggá ütötték. 1965-ben a Beatles tagjai MBE (Member of The British Empire – a Brit Birodalom tagja) kitüntetést kaptak. Ezt a kitüntetést jobbára addig veterán katonák, politikai és kulturális személyiségek kapták meg áldozatos tevékenységükért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.