Megdöbbentő a mai pop-rock éllovasok átlagéletkora
2017-11-26
Néhány év óta vidámabb lett a popzene
2017-11-26

Egy karácsonyi dalocska némi fricskával

“Miután meghallottam a dal véglegesre kevert változatát, nagyon utáltam. Megmutattam többeknek, azok is utálták, lejátszottam az irodámban, ott is utálták…” – mondta ezt Peter Waterman, az elmúlt évtizedek zeneszerző “top triójának” egyik tagja.

 

Az ‘Especially For You’  című dalról van szó, amely 1988 Karácsonyán robbant be a slágerpiacra. Ez is a Stock, Aitken, Waterman szerző trió nevéhez fűződik, mint a többi Kylie Minogue sláger.

Az ausztrál szappanopera, a Szomszédok két bájos szereplője, Kylie Minogue és Jason Donovan népszerűségét akarták meglovagolni, amikor kitalálták hogy egy dalt duettben kellene előadni.

Waterman és Matt Aitken Londonból nyomban Sidney-be repült, majd a három “zenész” egy éjszaka alatt összehozta a dalt és szövegét. A felvételek mindössze tíz órát vettek igénybe és mint Jason Donovan egy interjúban elmondta, mivel nagyon rövid volt az idő és gyorsan meg kellett tanulni a dalt, végül Kylie-val nem együtt, hanem külön-külön több részletben vették fel.

A kislemezt a karácsonyi vásárlók szinte napok alatt elkapkodták, a rádióadók pedig a slágerlisták csúcsára repítették. A dal sikerét a szigetországban csak fokozta, hogy az “édes kis párocska” az Angliában játszott tv sorozatban éppen akkoriban fogadott egymásnak örök hűséget.

A valóság azonban kicsit más volt, ugyanis Jason őrülten szerelmes volt a szőke szépségbe, mindenáron feleségül akarta venni, de Kylie-t elsodorta az élet. Pontosabban az INXS szexis frontembere, Michael Hutchence, aki miatt gondolkodás nélkül faképnél hagyta Donovant. A férfi összetört. Bevallása szerint a szakítás után a legmélyebb poklot járta meg.

“Világosan emlékszem a pillanatra, amikor Kylie felhívott engem Japánból, én éppen New Yorkban voltam és azt mondta vége, ennyi volt. Összeomlottam, hatalmas pofon volt az akkor a számomra.” magyarázta Donovan, aki azt is elárulta, a mai napig képtelen erről beszélni az énekesnővel, pedig azért jó párszor már összehozta őket a sors az elmúlt 27 évben.

“Egyszerűen nincs közöttünk olyan kapcsolat, hogy ilyen dolgokról beszélgethessünk. Nem vagyunk annyira közel,” magyarázta Jason Donovan néhány évvel ezelőtt a Daily Mail-ben.

 

1988-ban az ‘Especially For You’,  Európa szinte minden országának slágerlistájára felkerült. Peter Waterman önéletrajzában végül bevallja: ” A duett ötlete nekem egy elég bágyadt dolognak tűnt, de azért megcsináltuk. Sőt a kész dalt miután meghallgattam és mivel nagyon nem tetszett, nekiültünk Mike Stock-al és újrakevertük. A dal végül november 28-án kikerült a boltokba és szerintem igazából csak a két előadó miatt  lett nagy durranás.

Az is tény viszont, hogy a szerző triónak ez a dal hozta a „legtöbbet a konyhára.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.