Bono: Ez az eddigi legjobb dalgyűjteményünk, ebben egész biztos vagyok – interjú
2017-12-03
Nap klipje – A szakítás, az elválás himnusza
2017-12-06

Egydalos felejthetetlenek

Kevés szó esik az “egylemezes” előadókról, pedig a 70-es, 80-as években megszínesítették a tengerentúli és az európai slágerlistákat.

 

Az is megesett, hogy egy-egy dal promotálására nem volt alkalmas a lemezkiadó, vagy nem látott benne fantáziát. Jóllehet azokban az években az A és B oldalon lévő 1-1- számmal, a 45-ös fordulatú „bakelit” kislemezek eladott mennyisége jelentették az ugródeszkát. A szépreményű előadók aztán kilincselhettek, hogy majd egy nagy lemezkiadó cég felfigyel rájuk, illetve meglovagolható-e velük az akkor éppen aktuális trend.

Így aztán megesett, hogy egy slágerlistás kislemez után „kifújt” a karrier: a világsztárság lehetősége.

Egyik ilyen előadó a Cock Robin együttes, amelyről jó ideig Magyarországon azt hitték, hogy egy előadó neve. Igaz, nem tévedtek nagyot, mert nevüket egy 17. századi történetből  a “The Marriage of Cock Robin and Jenny Wren” című történetből vették.

1986-ban Peter Kingsbery és Anna LaCazio énekesek mellett a két zenész Clive Wright és Lou Molino  a kaliforniai új hullámon érkeztek a brit listára és aztán soha nem is lett több slágerlistás daluk.

Az is igaz, daluk átkelve a Csatornán a belga Top 10 első helyét is megjárta.

A kvartett dala, a The Promise You Made, (Az ígéret, amit tettél) felkerült első nagylemezükre, majd 1987-ben kiadták második nagylemezüket, de különösebb visszhang nélkül maradtak. Ellentétben a The Promise You Made-el, ami még ma is gyakran felcsendül a világ rádióállomásain.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.