Demis Roussos Örökkön örökké
2022-01-10
Hogyan halt meg a rock and roll királya
2022-01-10

80 milliárd David Bowie életművéért

A Warner Music Group kiadói egysége megvásárolta a néhai brit rocksztár, David Bowie hat évtizedet felölelő teljes életművét, köztük olyan slágereket mint a “Heroes” és a “Let’s Dance”.

Bowie, aki a zene és a józan ész határait feszegette, generációja leginnovatívabb dalait produkálta , 2016-ban 69 évesen hunyt el.

A brit rocksztár hagyatékának kezelője és a Warner Music között létrejött megállapodás az élete során megjelent 26 stúdióalbum dalait, valamint a „Toy” posztumusz stúdióalbumot tartalmazza.

A Warner Music közleményében nem hozta nyilvánosságra az ügylet pénzügyi feltételeit, de az ügyben jártas személy szerint a vásárlás körülbelül 250 millió dollárt ér. (Körülbelül 80 milliárd forintot)

 

A New York-i kiállítás David Bowie születésének 75. évfordulóját ünnepli (A manhattani Soho negyedben található, ahol a brit énekes élt, és ahol a “Bowie 75” elnevezésű multimédiás kiállítás januárig ingyenesen tart nyitva.)

Már tavaly szeptemberben aláírtak egy szándéknyilatkozatot, amely 1968 és 2016 között globális jogokat biztosított a Warner Music-nak a művész életművéhez.

 

Bowie 1969-ben szerzett először hírnevet Nagy-Britanniában a “Space Oddity” -vel, amelynek szövegét Stanley Kubrick “2001 Űrodüsszeia” című filmje ihlette.

 

A Warner Music, olyan zenészeknek ad otthont, mint Cardi B, Ed Sheeran és Bruno Mars, és Madonna.

A Bowie életművéről kötött szerződést napokkal a rocksztár születésének 75. évfordulója előtt, január 8-án kötötték meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.