Köztéri szobrot állítanak az ötödik Beatle-nek
2022-02-06
A Get Back film után reprezentatív Beatles album is megjelent
2022-04-20

300 millió dollárt érő szerzemények

Eladta teljes dalszerzői katalógusát, beleértve a szólóműveket és a The Police anyagait is a népszerű angol zenész, Sting, a Universal Music Groupnak (UMG). Az énekes régi bandájának olyan slágerei voltak, mint az Every Breath You Take és a Roxanne. Ezt követően világsikereket ért el olyan dalokkal, mint a Fields Of Gold.

17 Grammy-díjat és három Brit-díjat nyert.

A lépés a kiadócsoport legutóbbi nagy felvásárlása, miután 2020-ban megállapodást kötöttek Bob Dylannel. Az elmúlt években lemezkiadók és befektetési cégek megszerezték számos dal és felvétel jogait olyan szerzőktől, mint David Bowie, Fleetwood Mac, Tina Turner, valamint Blondie, Taylor Swift, David Guetta és Shakira.

„Számomra elengedhetetlen, hogy a pályafutásom során végzett munkámnak legyen egy otthona, ahol megbecsülik és tisztelik – nem csak azért, hogy új utakon kapcsolódjak a régi rajongókkal, hanem azért is, hogy dalaimat új közönséggel, zenészekkel és generációkkal ismertessem meg” – mondta a 70 éves Sting, aki karrierje nagy részében a Universal kiadónál volt.

Sting, akinek valódi neve Gordon Sumner, a The Police frontembere, basszusgitárosa és fő dalszerzője volt az 1970-es évek végén és az 1980-as évek elején, mielőtt szóló karrierbe kezdett. A The Police 1984-ben megnyerte az Év dala díjat az Every Breath You Take című slágeréért.

“Sting egy dalszerző zseni, akinek a zenéje áthatja a globális kultúrát” – mondta Sir Lucian Grainge, a Universal Music Group főnöke. “Megtiszteltetés számunkra, hogy az UMPG-t választotta. Ez egy olyan felelősség, amelyet nem veszünk félvállról, valamint nagyszerű visszaigazolása annak, amit az UMG művészei számára építettünk.”

Januárban, a Dylan-Universal megállapodás megkötése után a BBC zenei tudósítója, Mark Savage azt mondta, hogy az ilyen megállapodások célja az volt, hogy “azonnali anyagi biztonságot nyújtsanak a művészek számára, miközben az új jogtulajdonosok remélik, hogy profitálhatnak a stream csatornákon eladott zenékből”.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.