Bajban egy legendás gitármárka
2018-04-02
Az évszázad hangszerlopása Magyarországon
2018-04-02

David Bowie emlékművet kapott

Az emlékművet ott állították fel, ahol Bowie először lépett színpadra legendás Ziggy Stardust-jával.

 

A Buckinghamshire-i Aylesbury városáról van szó – arról a helyről, ahol Bowie 1972-ben először lépett színpadra Ziggy Stardust-konceptprogramjával, s ahol ráadásul korábban egy másik műsorát, a Hunky Dory című lemezanyagot is először mutatta be.

A szobrot már tavaly szerették volna felállítani, ám akkor egy építkezés miatt halasztaniuk kellett. Az emlékművet a város Market Square nevű terén állítják fel – ez egy finom utalás Bowie Ziggy-lemezének Five Years című dalára, annak nyitósorára (“Pushing through the market square, so many mothers sighing”). Az alkotás neve Earthly Messenger lesz, ez is egy utalás, jelesül Bowie egy Rolling Stone-interjújára (“Ziggy himself was not an alien, just the earthly messenger for the Starman” – Ziggy maga nem volt idegen, csak a Starman, a csillagember földi hírnöke).

A közösségi finanszírozással összehozott szobrot, melyet Andrew Sinclair szobrász készítette, március 25-én avatták fel a városban, melyet egyesek egyenesen átkeresztelnének Aylesbowie-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.